Zoete kip

Zoete kip

Zoete kip

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets*
boter om te bakken
4 uien
4 eetl. bruine suiker
½ fles tomatenketchup
scheutje ketjap
2 theel. sambal

* het orginele recept is met kippenbouten.

Bereiden

Hele kip of kipfilets gaar braden, uit de jus halen.

Uien fijn snijden en bakken in achtergebleven bakvet, ± 3 minuten fruiten.
Toevoegen basterd suiker, ketchup, ketjap en sambal.
Al omscheppend ± 3 minuten verwarmen.
Als er te weinig vocht is wat water toevoegen.

Vlees van kip plukken ( of kipfilets in stukjes snijden) en toevoegen aan de saus, door en door warm laten worden.

Op de foto: Gegrilde stukjes kipfilets met zoete saus.
(Bak dan de uien gewoon aan in wat boter en volg verder het recept)

Serveertip:
Lekker bij witte rijst of mihoen.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus